Temrin Aylık Edebiyat Dergisi Temmuz 2011 Sayısı

Author: ezelmai / Etiketler: ,



...VE TEMRİN 39!!!


Bir kalem dikin mezarıma
Yan yana gelmemiş /Sözcükler var daha

Değerli Temrin Okurları,

Türk edebiyatı bir usta kalemini daha yitirdi. Büyük Argo Sözlüğü yazarı Hulki Aktunç 29 Haziran Çarşamba günü aramızdan ayrıldı. On yıllık bir çalışmanın ürünü olan Büyük Argo Sözlüğü gerek Türkiye’de, gerek yurt dışı Türkoloji çevrelerinde yoğun ilgi görmüştü. Türk edebiyatının başı sağ olsun diyor, ustayı yukarıda yer verdiğimiz dizeleriyle selamlıyoruz…

Bu ay da yine beğenerek okuyacağınız şiir ve yazılarla karşınızdayız. Temmuz ayı şairleri; Servet Gündoğdu, Leyla Karaca Tok, Serdar Çakıcıoğlu… 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi edebiyat bölümü profesörlerinden Şaban Sağlık hocamız Erzurum’da gerçekleştirilen Hilmi Yavuz Sempozyumu izlenimlerini yazdı. Bu yazıyı özellikle okumanızı öneriyoruz. Elif Nuray, Haydar Ergülen’in yeni baskısı yapılan Keder Gibi Ödünç isimli şiir kitabını inceledi. Koray Feyiz, Hüseyin Avni Cinozoğlu’nun son şiir kitabını değerlendirdi. Bülent Gündoğan, Hilmi Yavuz Konuşurken Susma! Denemesi başlıklı yazısında Hilmi Yavuz’un şiirine dair farklı bir okuma içerisine girdi. Tahsin Yıldırım, Ziya Osman Saba’nın Bilinmeyen Bir Anket Cevabı’nı okurla paylaştı.

Bu ayki öykücülerimiz; Bekir Şakir Konyalı, Mehmet Öztunç ve Suat Atik. Bekir Şakir Konyalı kurduğu kendine has öykü dili ile ilerde isminden çokça söz ettirecek bir öykücü. Bu sayımızda yer alan öyküsünü mutlaka okumanızı öneriyoruz. 

Behçet Çelik Göbek Adı “Müstesna Eylül” başlıklı yazısında 2008 yılı Sait Faik Hikâye Armağanı’nı alan kitabı Gün Ortasında Arzu’nun hikâyesini anlattı.
Fuat Ata bu sayımızda da “düşündüren” bir karikatürle yer alıyor.
Bu ayki söyleşi konuklarımız; eleştirmen Semih Gümüş ve genç şairlerden Halil İbrahim Polat. Semih Gümüş ile V.Hüseyin Kaya, Halil İbrahim Polat ile de Ercan Yılmaz konuştu. Her iki söyleşiyi de zevkle okuyacağınızı düşünüyoruz.

Alperen Köseoğlu, Ayraç Kuyruklu Bilge Kedi isimli çizimiyle bu ayki kapağımıza renk kattı.

Son olarak yine Kalender Tufan “künye” köşesinde kitapların ve Seda Ülke “devran” köşesinde sanat ve edebiyatın izini sürdü.

Gelecek sayılarda buluşmak ümidiyle…






editör iletişim: elifnuray@gmail.com

0 ses:

Related Posts with Thumbnails