inilti

Author: ezelmai /

2 ses:

Adsız dedi ki...

yaprakları dökülen ve arkası kesilmeyen yüzlerimizle olumluyoruz baska-yasanamaz gibi baska - yılların baharını sanki...gecerken nefesimiz bizden..biz vazgecemeyerek avuctaki haritadan...


mavi...ne güzelsin gene sozunde :)

Bünyamin Durali dedi ki...

Elif Nuray'ın "inilti" adlı şiirini hiç sevmedim. Sevmemekle kalsam, gene iyi, şoke oldum okuyunca.

İlk okuyuşumda, "yanılıyor muyum acep, böylesine verimli bir yetenekte(n) bunca şiirsizlik mümkün mü?" diye söylendim kendi kendime. Birkaç kez daha okudum. Ne yazık ki mümkünmüş! "kırmızıya çalıyor saçlarım", "dinginliğimi boğazlayan sabah" vb. hiçbir çağrışımsal yönü olmayan, simgeli anlatımlardan, alışılmışın dışında söz öbeklerindn yoksun, teknik olarak alabildiğine zayıf bir dizim..ne kadar olumsuzluk varsa hepsini sıralayabilirim ya, yetmez mi?

Kimileri, "ne var bunda, her iyi şairin bir-iki kötü şiiri olamaz mı?" diyebilir. Haklıdırlar, olabilir; ne var ki, o iyi şair, o kötü şiirlerini yayımlamaktan da kaçınabilir ama.

Çok geniş delikli bir "estetik kalbur"una gereksinmemiz var kanımca. Kalburun üstünde kalabilenlerle, sayıca çok az olsalar da, yetinebilmeliyiz. Elif Nuray'ın, bu sanatsal gerçekliği benden daha iyi bildiğine inanmasaydım, bu cümleleri kullanmaktan özenle kaçınacaktım. Üzüntüm oradan kaynaklı.

Related Posts with Thumbnails